Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kanankoipia tryffelikermassa

4 kommenttia

Ihanan pehmeää, kullankeltaista kanaa ja kermaista tryffelikastiketta. Maku siinsi mielessäni kun heitin kauppakassit kotiin ja lähdin koiran kanssa pikatryffeliin ennen pimeän tuloa. Luomukanan koivet kaipasivat arvoistaan maustetta. Reilussa puolessa tunnissa luotettava tryffelikuononi löysi tarpeeksi tryffeleitä.

Tryffelikanaa kahdelle

  • 2 luomukanankoipea
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • (tuoretta persiljaa)
  • 2 – 5 g kotimaista tryffeliä

Usein leikkaan kanankoivet kahtia, koipipalaan ja reisipalaan, jotta ne kypsyisivät nopemmin. Niin tein tälläkin kertaa.

Suolaa ja pippuroi kanankoivet, laita uunivuokaan melko tiiviisti, jotta kerma ylettyy lähes peittämään kanan. Lisää tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä, jos mielit.

Kaada päälle kerma ja nosta kana kypsymään 200 asteiseen uuniin noin 35-30 minuutiksi. Isompia koipireisiä käyttäessäsi, kypsennä pidempään.

Pilko hyvin pestyt tryffelit.

Lisää puolivälissä puolet tryffelistä, hämmennä hieman kerman joukkoon, osa saa jäädä kanojen päälle.

Pienikin määrä kotimaista tryffeliä riittää antamaan makua, mutta koska minulla on sitä hukattavaksi asti, laitan reilummin.

Ripottele loput tryffelit kanojen päälle kun otat vuoan uunista.

Tarjoa uunissa paahdettujen perunoiden ja uunijuuresten kanssa.

Suosittelen viiniksi australialaista Lenton Braen Southside Chardonnaytä, vaikka sitä ehkei löydykään jokaisessa viinikellarissa. Ostin sitä suoraan tilalta Margaret Riverin viiniseutuja kierrellessäni.

https://www.lentonbrae.com/productdetail/38-2015-Southside-Chardonnay.html/

Tämä tryffeliharrastus on tuonut minut takaisin kerman ja voin pariin. Olin vierottunut niistä mauista vuosiksi, jos ei jopa vuosikymmeniksi. Mutta kyllä kerma ja voi kantavat niin hyvin kotimaisen tryffelin maut suuhun.

4 thoughts on “Kanankoipia tryffelikermassa

  1. Sullapa on taitava sienestyskaveri 😉 Kateellisena katselen löytöjänne.

    • Kiitos! Taitava on, kun on 10 vuotta koulutettu, emäntää meinaan :). Koiralla on se kiva osuus, se vaan haistelee ja näyttää, ja kerää namipalkat. Mun duuni on kaivaa kuokalla sienet mullan keskeltä. Melkoinen määrä kyykkyjä tulee tehtyä tämän harrastuksen parissa.

  2. Ihanaa kuulla että Luottokuono on iskussa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.