Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffeliset kvenellit härkäpavusta

Jätä kommentti

Tryffelikaudella kokeilen tryffeleitä vähän jokaiseen ruokaan. Ihan kaikkeen ne eivät käy, mutta härkäpapuihin maku sopii. Kauniin vihreä kvenelli maistuu liharuokien lisukkeena. Tai pääruoaksi, jos jaksat kuoria isomman satsin härkäpapuja.

  • 1 dl kypsiä härkäpapuja
  • 4 rkl oliiviöljyä (tai enemmän)
  • sormisuolaa
  • 1 tl sitruunan kuorta
  • mustapippuria
  • 4 g kotimaista tryffeliä

Riivi härkäpavut paloistaan. Keitä papuja 3-5 minuuttia. Loppukauden pavut vaativat pidemmän keittoajan.

Huuhtele keitetyt pavut kylmällä vedellä, niin kauan että kypsyminen loppuu.

Kuori paput tekemällä viilto pavun päähän terävällä, lyhyellä veitsellä. Avaa kuori ja purista hellästi papu ulos kuorestaan. Tämä on aikaavievää, varaa aikaa ja kärsivällisyyttä.

Leikkaa hyvin pestystä sitruunasta kuorta ilman valkoista osaa. Pilko kuori rouheasti.

Pilko hyvin pestyt tryffelit. Vähempikin määrä riittää antamaan makua. Laitoin reippaasti, koska tryffeleitä on.

Laita kuoritut pavut tehosekoittimeen. Lisää oliiviöljy ja surauta seos notkeaksi. Lisäsin oliiviöljyä ruokalusikka kerrallaan. Neljännen kohdalla seoksesta tuli notkeampaa, enempää en rasvapoliisina tohtinut laittaa. Voisin ensi kerralla kokeilla laittaa kasvislientä pikkiriikkisen joukkoon.

Rouhi joukkoon mustapippuria, lisää sitruunankuori ja sormisuolaa, soseuta. Maista, tasapainota tarpeen mukaan.

Lisää pieneksi pilkottu tryffeli, hämmennä joukkoon.

Tee seoksesta kolme tai neljä kvenelliä ruokalusikoiden avulla.

Tarjoa karitsan kyljysten, pihvin tai uunissa paahdetun kanan kera.

Oman kasvimaan härkäpapuja.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.