Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kampasimpukat ruskistetussa voissa limetirskauksella

Jätä kommentti

Halusin kokeilla ruskistettua voita kampasimpukoiden kanssa. Rasva vaatii happoa vastapainokseen. Valkoviiniä? Ainakin lasissa.

Voin ja sitruunan yhdistäminen on klassikko. Olin vitivarma, että ostin perjantaina kaupasta sitruunan. H-hetkellä kaivoin jääkaapin läpi enkä löytänyt. Lime löytyi ja tirskautin siitä mehua pannulle. Onni onnettomuudessa, sillä kampasimpukoiden, ruskistetun voin ja limen yhdistelmä on ihana! Savustettu valkosipuli antaa mukavan kevyttä potkua yhtälöön.

Ruskistetussa voissa paistetut kampasimpukat alkupalaksi kahdelle

  • 8-10 kampasimpukkaa
  • kaksi nokaretta voita
  • 1 iso tai 2 pientä (savustettua) valkosipulin kynttä
  • (sormisuolaa kevyesti, en laittanut ollenkaan)
  • tuoretta persiljaa
  • limen mehua

Sulata kampasimpukat ja kuivaa ne hyvin. Kuiva pinta paistuu kauniimmin.

Pilko valkosipuli ja persilja. Jos sinulla on onni omistaa savustettua valkosipulia, käytä sitä. Pieni savun vivahdus jalostaa paistetun valkosipulin makua.

Kuumenna paistinpannulla voita kunnes väri muuttuu tummemmaksi ja voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Varo ettei voi kärvähdä.

Paista kampasimpukat heti kuumassa voissa yksi minuutti puoleltaan, yhteensä kaksi minuuttia. Tavoittele hyvää paistopintaa, kuulasta sisusta. Lisää pilkottu valkosipuli kääntäessäsi simpukat.

Purista limen mehua tirskaus pannulle, maista ja tarkista voin ja hapon tasapaino. Tällä kertaa en tavoitellut kastiketta vaan maustetta. Jos haluat kastikkeen, käytä enemmän limeä, tarkista tasapaino. Voin määrä olisi riittänyt kastikkeeseenkin, mutta en ollut sen enempää voituulella. Reilu määrä voita paistaa simpukat nätimmin, mutta ei sitä kaikkea rasvaa tarvitse syödä – mutta ken haluaa voi herkutella 😊.

Mausta ja koristele tuoreella persiljalla.

Viiniksi sopii alsacelainen pinot gris tai friulano-rypäleestä tehty Livon.

Ihastuin Livoniin kermaisen tryffelikastikkeen kanssa. Kokeilin viiniä hieman myös gochujangilla maustetun kalalle tekemänin kastikkeen kanssa, mutta siihen ei Livon riittänyt. Ruskitetun voin kanssa viini teki teki taikojaan. Viini on mainio voin ja kerman rasvan makujen taklaaja ja ylevöittäjä.

Olen tyytyväinen makuyhdistelmään, mutta paistopinta voisi olla kauniimpi. En tohtinut puskea ruskistettua voita kuumemmaksi, joten simpukat eivät saaneet niin rapeaa pintaa. Vinkkejä?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.