Kasvimaallani on kahdeksan kesäkurpitsaa, mutta ne eivät ole onneksi vielä intoutuneet tolkuttomaan sadon tuottamiseen. Vielä olen pystynyt kuluttamaan ja lahjoittamaan sadon ilman isompaa epätoivoa. Keltaiset kesäkurpitsat ovat tänä vuonna olleet erityisen maukkaita. Kokeilin raastaa tsatsikiin kurpitsaa ja sehän maistui mainiolta, etenkin kuin laitoin mukaan kesäkurpitsan kukkaa. Tsatsikin kanssa söin ihania minttuisia kreikkalaisia lihapullia karitsan jauhelihasta.
- 1,5 dl turkkilaista tai kreikkalaista luomujugurttia
- 1 pieni kesäkurpitsa kukkineen
- 1 valkosipulin kynsi
- sormisuolaa
- mustapippuria
- ripaus tuoretta minttua
Huuhtele kesäkurpitsa kukkineen ja kuivaa ne. Raasta kurpitsa ja purista raasteesta neste kevyesti pois.
Pilko kukka.
Kuori valkosipulin kynsi ja pilko se pieneksi. Jos sinulla on tuoretta minttua,
Laita jugurtti kulhoon ja sekoita siihen kurpitsaraaste, valkosipulin kynsi ja puolet kukasta. Rouhi joukkoon mustapippuria ja hypistä sormisuolaa maun mukaan. Sekoita ja maista. Lisää mausteita tarpeen mukaan.
Ripottele ennen tarjoilua pilkottuja kukkia ja vähän tuoretta minttua koristeeksi.