Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Campasimpukan loistavat kampasimpukat ja viinivinkki

Jätä kommentti

Lomanaloituksen kunniaksi kaivoin pakastimesta alkupalaksi kampasimpukoita. Nimi on enne, sillä ihanasta Campasimpukka -blogista löysin niin maistuvan ja helpon tomaattisen paistettujen kampasimpukkaohjeen. Tuoreista superkirsikkatomaateista ja Pinot Gris -viinistä syntyi kampasimpukoille kevyen ihana ja ihanan kevyt kastike.

Kampasimpukat alkupalaksi kahdelle

  • 6-8 kampasimpukkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tiraus sitruunaa
  • oliiviöljyä
  • pari vartta kevätsipulia, valkoiset ja vihreät osat erikseen
  • kaksi kourallista superkirsikkatomaatteja
  • 1 dl valkoviiniä (käytin pinot grisiä)
  • (pimienton paprikajauhetta, en käyttänyt)
  • kourallinen tuoretta persiljaa

Sulata kampasimpukat jääkaapissa. Kuivaa hyvin.

Mausta kampasimpukat sormisuolalla, mustapippurilla ja tirauksella sitruunan mehua.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä reippaan kuumaksi. Paista kampasimpukat väljässä pannussa, minuutin puoleltaan. Minä vähensin hieman Campasimpukkalan ohjeen kampasimpukoiden paistoaikaa, sillä minun kampasimpukkani eivät olleet pulleinta lajia ja pidän myös sisältä kuultavista, juuri ja juuri kypsistä kampasimpukoista.

Nosta simpukat pois pannulta lämpimälle lautaselle siksi aikaa kun teet kastikkeen.

Laske pannun lämpöä ja lisää pannulle kevätsipulin valkoisen osat. Minun rautapannuni oli vielä varsin kuuma, joten sipuli alkoi ruskistua. Ripsautin vähän sormisuolaa sipulin päälle, jolloin ruskistuminen loppui.

Lisää pannulle kirsikkatomaatit. Paistele hetki ja lisää sipulin vihreät osat. Kun tomaatit alkavat pehmetä, lisää valkoviini ja anna alkoholin kiehahtaa pois. Keitä kastiketta hieman kokoon. Kaavi huolellisesti pannun pohjalta simpukoiden maut mukaan kastikkeeseen.

Laita kampasimpukat takaisin kastikkeeseen. Kypsennä simpukoita kastikkeessa puoli minuuttia puoleltaan. Mausta tuoreella persilljasilpulla. Campasimpukan ohjeeseen kuuluu myös paprikajauhetta mutta minulla kesti yli kampasimpukoiden kokkaamisen ennen kuin kuin pääni käänsi pimienton paprikajauheeksi :).

Ripsauta vielä ennen tarjoilua päälle tuoretta persiljaa.

Ermelin Pinot Gris Reserve 2016 soi kuin July Talk tomaattisten kampasimpukoiden kanssa. Edellinen pullo oli mauton, joten pelkäsin mahtoiko jo aika ajaa kellarissa säilyttämäni erän ohi. Erinomaista oli tämä pullo, toivottavasti loputkin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.