Peruna tuntuu joskus menevän hukkaan kovin mausteisten grilliruokien ohessa. Tässä helpossa ja rouheassa perunasalaatissa on siideriviinietikasta tulevaa kirpeyttä, joten siitä riittää mukavasti vastusta ja raikastusta tulisemmille ja rasvaisille grillin antimille.
Kirkas perunasalaatti
- 1 kg uusia perunoita tai kiinteitä vanhoja perunoita (siikli tai nicola)
- 1,2 dl oliiviöljyä (laitoin vähemmän)
- 3 rkl siideriviinietikkaa
- 3 sipulin varret tai kevätsipulia
- 3 rkl tuoretta (lehti)persiljaa
- suolaa perunoiden keitinveteen
Pese perunat. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Minä käytän nyt oman maan siikleja, joten ne ovat kovin erikokoisia nostettaessa pari vartta kerrallaan. Lisään perunat veteen kokojärjestyksessä. Keitä uusia perunoita 10-12-15 minuuttia koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä, kun haarukka menee läpi, kaada vesi pois. Nosta kattila takaisin liedelle, jotta kattilan pohjalta ja perunoista haihtuu vesi pois. Mikään ei ole niin kurjaa kuin vedessä lilluvat perunat. (No, ehkä pari asiaa on.)
Sekoita kastike oliiviöljystä ja siideriviinietikasta. Maku pitäisi olla kivan kirpeä, ei liian hapokas, eikä öljyinen.
Pilko sipulinvarret ja persilja.
Pilko isommat perunat pariin kolmeen palaan rouheasti. Sekoita sipulinvarret, persilja ja kastike joukkoon. Anna makujen tekeytyä sen aikaa kun grillaat. Päädyin cookinglsl-sivustolle etsiessäni grillattavalle possunribsille BBQ-kastikkeen ohjetta. Tätä perunasalaattia suositeltiin runsaan ja rasvaisen grilliruoan kaveriksi.