Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vegaaninen suklaasalami kahdella tapaa

Jätä kommentti

Vilja teki näitä suklaasalameja joululahjoiksi. Ihanan hauska pakkaus, ja sisältö mahdottoman herkullista. Tämä herkku on ottanut vain muotonsa salamipötköltä, muuten se on ehtaa suklaata. En osaa päättää kumpi maku oli parempaa, piparinen suklaasalami vai lakuinen. Suurena lakritsin ystävänä käteni hakeutuu ehkä useammin lakuisen suklaan viipaleeseen.

Kuivattu karpalo antaa suklaasalamille ihanan kirpeän hedelmäisen vastapainon.

Vegaaninen suklaasalami lakritsilla tai pipareilla

  • 100g vegaanista tummaa suklaata (esim. Rainbow)
  • 20g saksanpähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kauramaitoa

Lakumausteet

  • 3 Digestive-keksiä
  • 20g lakritsia (esim. Fazerin lakupatukoita)
  • 10g kuivattuja karpaloita

Tai piparimausteet

  • 40 g pilkottuja pipareita (Fazerin tai Annas pepparkakor)
  • 30 g kuivattuja karpaloita

Pinnalle

  • tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Pilko keksit, karpalot, pähkinät ja lakritsi pieniksi paloiksi. Koeta pilkkoa keksit niin pieniksi kuin saat ilman, että muuttuvat ihan murusiksi. Tämä helpottaa käärimistä.

Jos lakritsi tai salmiakki ei makumaailmaasi, korvaa digestive piparilla ja lakujen sijaan laita reilummin karpalomuruja.

Sekoita sulaneen suklaan joukkoon kauramaito ja öljy kunnes seos on tasainen. Sekoita joukkoon pilkotut täytteet. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Muodosta suklaaseoksesta leivinpaperille makkaran muotoinen pötkylä. Kääri leivinpaperi sen ympärille ja anna pötkön istua jääkaapissa kunnes se on kunnolla jähmettynyt. Parin tunnin päästä avaa paketti ja ripota tomusokeria pienen siivilän läpi ja kääntele pötkylää kunnes pinta on valkoinen. Ravista ylimääräinen sokeri pois.

Sido salamipaketin päät värikkäillä naruilla tai langoilla. Italian lipun väreissä olevat langat saivat salamipaketit näyttämään aivan samannäköisiltä kuin italialaisten herkkukauppojen hyllyissä notkuvat tai katosta roikkuvat lihapötköt.

Jähmetä jääkaapissa yön yli.

Tarjoillessa leikkaa kapeiksi viipaleiksi. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Idea on peräisin Vegan on Board-sivustolta, mausteet Viljan kehittämiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.