Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Entrecote grillissä japanilaisittain

Jätä kommentti

yakinaki-haarukka

Misoa, kuivattuja tonnikalahiutaleita, soijakastiketta. Syviä umamisia makuja pihvin marinadiin sekä dippikastikkeeksi.

Yakiniku-ravintoloissa pihvi grillataan suupalan kokoisina paloina, samaan tyyliin kuin korealaisissa ravintoloissa bulgogi-pihvit.

En raaskinut kuitenkaan lähtenyt pilkkomaan Tahlon valmista entrecote-pihviä. Pihvi oli niin mureaa, että sen olisi melkein pystynyt syömään sormin, kypsentämättä.

Grillattu entrecote Yakiniku-tyyliin

  • 350 g entrecotea (Tahlon luomu highlanderia)

Yakiniku-kastike

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl sakea (käytin korealaista sojua)
  • 3 rkl miriniä
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl raastettua valkosipulia
  • 1 tl misoa
  • ½ tl bonitohiutaleita (kuivattuja tonnikalahiutaleita)
  • ¼ omenaa (ei ollut)
  • 4 tl valkoisia seesaminsiemeniä (unohdin)

Ihan oikeaoppisin japanilainen yakinaku tämä ei varmasti ole, mutta herkullinen ehdottomasti. Yhdistin kaksi erilaista Yakiniku-ohjetta, mikä on aina riski tuntemattoman edessä. Tällä kertaa onni suosi rohkeaa.

Sekoita yakiniku, anna seisoa muutama tunti jääkaapissa, mielellään vuorokauden. Maku syvenee tekeytyessään.

Ota pihvi huoneenlämpöön ja kaada puolet kastikkeesta marinadiksi. Käännä kerran pari kastikkeessa.

Viritä kuuma hiillos. Grillaa pihviä puolitoista minuttia/kaksi minuuttia puoleltaan. 1 ½ minuuttia kuumassa teki mukavan medium miinus -kypsyisen pihvin, koska luomunaudan entrecote ei ollut kovin paksu. Ihan parasta lihaa Tahlon Highlander-tilalta.

Nosta pihvin folion sisään, anna levätä vartin verran. Laita dippikastike pieniin kippoihin kullekin syöjälle oma, näinä korona-aikoina.

Tarjosin pihviä misoperunoiden kanssa. Raikkaan salaatin ja oman maan tuoreena ihan sellaisenaan siivutettujen kesäkurpitsojen kanssa erittäin bueno. Bariccin Rosso Montalcino toimi myös japanilaisen makumaailman kanssa.

yakinaki-entrecote

Ohje on yhdistelmä näistä yakiniku -ohjeista:

https://www.justonecookbook.com/yakiniku-sauce/

https://cookpad.com/us/recipes/9452739-yakiniku-grilled-beef-japanese-style

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.