Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillatut pienet herkkutatit kahdella tapaa

2 kommenttia

grillattu-herkkutatti

Pienet kiinteät herkkutatit! Tällaisena ihanan runsaana herkkutattivuonna voi pienistä tateista tehdä kaikkea ihanaa, kuten grillata ne. Olen grillannut tatin lakkeja ja tatinjalkoja yhdessä ja erikseen. Reippaammin valkosipulilla hetken marinoituna sekä kevyemmin maustettuna.

Olen useampana vuonna hionut tattien grillausta, ja hakenut oikeaa yhtälöä. Summauksena: jos haluat herkullisia grillattuja tatinlakkeja, käytä pienen pieniä ja jämäkän kiinteitä lakkeja. Isommat lakit kannattaa leikata siivuiksi, kuten myös tatin jalat. Isoista, yli viisisenttisistä kokonaisista lakeista tulee koostumukseltaan lössäjä eikä grillattu maku ole yhtä ihana.

Valkosipulilla maustetut herkkutatin lakit grillattuna kahdelle tai yhdelle ahneelle alkupalaksi

  • 6 pientä herkkutatin lakkia (tee jaloista vaikka tattisipsejä)
  • 1 iso valkosipulin kynsi hienoksi pilkottuna
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl persiljaa (säästä vähän koristeluun)
  • pari rouhausta mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa maun mukaan

Sekoita hyvään oliiviöljyyn pilkottu persilja, mustapippuri, hienoksi pilkottu valkosipuli ja sormisuola.

Kuivaa lakit ja laita pillien päälle mausteseos. Anna maustua sen aikaa kun hiillos tekeytyy.

Rakenna kuumahko hiillos.

Käytä varrellista tiheää grilliritilää grillaamiseen (ohuet lakit tippuvat todellakin tavallisen ritilän läpi hiilille). Ladot lakit pillipuoli ylöspäin. Grillaa 5 minuuttia alapintaa tarkkaillen. Käännä, seuraa ettei valkosipuli pala kitkeräksi. Jos pillipuolen valkosipuli ruskistua liikaa, napauta grillipihdeillä valkosipulit irti lakista ja jatka grillaamista. Grillaa pillipuolta 5 minuuttia. Grillausaika riippuu tietysti hiilloksen kuumuudesta, lakkien paksuudesta, ulkolämpötilasta ja kokin mielentilasta.

Nauti kuumana.

Kevyesti maustetut grillatut herkkutatit alkupalaksi kahdelle

  • 3-4 pientä herkkutattia, lakki erikseen ja jalat siivutettuna
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • persiljaa koristeluun

Käytä pieniä, tiiviitä herkkutatteja, joiden lakit ovat vielä napakoita ja pillit valkoisia. Tatin lakin paras halkaisija on 3-5 senttiä. Leikkaa lakki irti ja siivuta jalka 3 mm paksuksi.

Valmistele kuuma hiillos. Mausta lakit ja jalat oliiviöljyllä, sormisuolalla. Laita tatinpalat grillihärpäkkeeseen ja grillaa 5-10 minuuttia muutaman kerran käännellen, kunnes sienet ovat saaneet kauniit ruskean pinnan.

Nauti kuumana.

lakit

Alareunan takinlakit ovat liian isoja kokonaisena grillattavaksi mutta neljä pientä tattia keskellä ovat ideaalisen kokoisia.

2 thoughts on “Grillatut pienet herkkutatit kahdella tapaa

  1. Nam nam, näyttävät hurjan hyviltä:) Jos jotain kaipaan Suomesta , niin se on sienien (ja marjojen)löytäminen luonnosta.

    • Niin varmaan minäkin kaipaisin! Nyt on vielä menossa kaikkien aikojen sienikesä, joka sienisyksyksi kääntyy. Kasvaako siellä jotain omanlaisia sieniään vai vain viljeltyjä tarjolla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.