Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Karitsan sisäfilettä yrteillä

Jätä kommentti

karitsan-fileet-marinoituu

Nopea, helppo ja herkullinen karitsaherkku. Voit maustaa karitsan mieleisillä yrteillä. Rosmariini, timjami ja minttu ovat klassisia karitsaan sopivia yrttejä, käytin tällä kertaa niitä kaikkia. Etenkin tuore timjami maistui herkulliselta karitsan kanssa. Minttu antoi kivan keväisen säväyksen.

Karitsan yrttistä fileetä kahdelle

  • 4-5 karitsan sisäfileitä
  • oliiviöljyä
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta minttua
  • tuoretta timjamia
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • sormisuolaa
  • nokare voita

karitsan-file

Marinoin fileitä muutaman tunnin yrttien ja valkosipulin kanssa, mutta rapsuttelin valkosipulin pois ennen paistamista. Halusin kunnon ruskean pinnan fileille. Valkosipuli palaa nopeasti kuumalla pannulla ja muuttuu ja muuttaa lihankin maun helposti kitkeräksi.

Pilko mieleinen määrä yrttejä ja valkosipulia. Laita fileet lautaselle, lorauta hieman oliiviöljyä ja ripottele yrtit ja valkosipulisi joukkoon. Kierittele fileet mausteissa ja laita päälle muovikelmua tai nosta lautanen muovipussiin ja jääkaappiin. Ota liha huoneen lämpöön tuntia ennen paistamista.

Ripottele fileisiin suola.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja voita. Kun pannu on kunnolla kuuma, nosta fileet pannulle. Paistoin ensimmäiseltä puolelta 2 minuuttia, toiselta saman 2 minuuttia. Lopuksi otin vielä hieman rusketusta sivupinnoille. Lihasta tuli medium miinus -kypsyistä.

Anna fileiden vetäytyä folion sisällä 10 minuuttia (minä olin hieman malttamaton ja se näkyy harmittavasti lautasella). Leikkaa filee kahtia vinosti. Koristele liha samoilla yrteillä ja tarjoile valkosipuliperunoiden, voissa paahdetun palsternakan ja raikkaan salaatin kera.

Tarjoa Te Kairanga Runholder Martinborough Pinot Noirin kanssa tai toscanalaisen Rosso di Montalcinon kanssa ellei jopa hyvän Brunellon kanssa.  Kokeilin karitsaa toisen uusiseelantilaisen huippuviinin kanssa, Jackson Estate Vintage Widow Pinot Noirin kanssa. Yhdistelmä oli ok, mutta karitsan file ja vuosikertalesken pinot noir ei ollut täydellinen wow-yhdistelmä.

karitsan-fileet-lautasella

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s