Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Karitsan kyljyksiä ja tryffeliä

Jätä kommentti

Karitsaan sopii kotimaisen tryffelin maanläheinen, mutta hienostunut maku. Voit käyttää tuoreen tryffelin puuttuessa tryffelisuolaa, tryffeliöljyä tai tryffelivoita.

Käytin Rekosta löytämiäni Wiljakkalan luomutilan karitsan parikyljyksiä. Loistavan makuista lihaa, lämmin suositus!

Tryffelikyljykset kahdelle

  • 2 isoa karitsan parikyljystä tai 3 pienempää
  • oliiviöljyä/tryffelivoita/tryffeliöljyä
  • voita
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoreita yrttejä: rosmariinia, timjamia, minttua/oreganoa, rakuunaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 5 g tuoretta tryffeliä (tai käytä tryffeliöljyä/tryffelivoita paistamiseen, tryffelisuolaa maustamiseen)

Pilko yrtit ja valkosipulin kynsi. Sipaise karitsan kyljyksille oliiviöljyä. Mausta sormisuolalla, mustapippurilla ja ripota yrtit ja valkosipuli karitsan kylkiin. Laita parin lautasen väliin tai kääräise muovin sisään ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

Ota lihat tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Samalla voit kypsentää siellä uunikasviksia ja polentaa.

Laita valurautapannulle nokare voita, kuumenna. Kun voin kuohu laskee, laita kyljykset pannulle. Paista kaunis rusketus kyljyksille, pari minuuttia puoleltaan. Painele lastalla reunoja pannua vasten. Itsekseen kyljykset tinkivät käpristymään ja paistumaan epätasaisesti.

Leikkaa tryffelistä viipaleita ja ripottele kyljysten päälle.

Nosta paistinpannu uuniin muutamaksi minuutiksi.

Tarjoa uunissa paahdetun polentan tai perunoiden, porkkanoiden, palsternakkojen kanssa. Tryffelinen härkäpapukvenelli sopii erityisen mukavasti karitsan kylkeen.

Tarjoa Montalcinon Rosson kanssa, vaikka La Casalten kanssa tai jonkin muun hyvähappoisen viinin kera.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.