Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihanaa tryffeliahventa

Jätä kommentti

Ison marketin kalatiskillä oli tuoreita ahvenia! Ostin niitä melkein vain kannustamismielessä. Kauppiaat, myykää jatkossakin alle kolme päivää sitten kalastettua kalaa. Sen vanhempaa en suostu ostamaan.

Fileoin tuoreet ahvenat, paistoin ja ripotin päälle tryffeliä. Paljon muuta ei tarvitakaan, villiruoan juhlat on siinä.

Jos sinulla ei ole tuoretta tryffeliä, voit käyttää tryffelisuolaa ja tryffelivoita.

Ahvenfileet tryffelillä kahdelle

  • 2 isohkoa tuoretta kokonaista ahventa fileoituna tai 4 valmista filettä
  • pieni nokare voita ja liraus oliiviöljyä
  • mustapippuria kevyesti
  • sormisuolaa maun mukaan
  • pari hyppysellistä pilkottua tuoretta persiljaa
  • 3-4 g kotimaista tryffeliä

Fileoi kalat ruodottomaksi ja nahattomaksi tai osta fileinä. Kokonaisen kalan ostamisessa on se etu, että saat samalla hyvän kalaliemen ruodoista ja päästä (poista kidukset). Fileointi ei ole niin vaikeaa, senkin oppii harjoittelemalla.

Mausta kalat sormisuolalla ja kevyesti mustapippurilla myllystä.

Pilko tuoretta persiljaa, ripota osa fileille, säästä osa koristeluun.

Kuumenna paistinpannulla voita ja oliiviöljyä. Kun voin vaahto on laskeutunut, lisää fileet. Paista minuutti, pari puoleltaan.

Raasta fileiden päälle tryffeliä tai leikkaa päälle ohuita siivuja. Tarjoile.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.