Renttuporkkanat ovat sesongissa nyt ja niin kauan kuin horsma kukkii! Ei tarvitse ostaa syötäviä kukkia kaupasta ruokapöydän koristeeksi.
- nippu kesäporkkanoita
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- horsmankukkia
Kerää horsmankukat. Poimi vain nättejä ja nuupahtamattomia, äläkä kovin ison maantien ojasta.
Kesäporkkanoita ei tarvitse kuoria. Huuhtaiset vain juoksevan veden alla. Jos nostat porkkanat maasta, näytät niille vain hieman juuresharjaa, etäältä niin ne varistavat mullat itsestään. (Ollaanpas sitä nyt vitsikkäitä, loma tekee näköjään tehtäväänsä ;))
Kuivaa porkkanat. Naisen peukalon paksuinen porkkana kypsyy halkaisemattomana, mutta isommat kannattaa halkaista, pitkittäin.
Mausta lorauksella oliiviöljyä ja sormisuolaa. Pyörittele porkkanoita niin että ne saavat mausteet kaikille puolilleen.
Grillaa tai kypsennä uunissa. Minä grillaan lähes joka päivä ja vaihtelen mitä kasviksia laitan oheen. Porkkanoita olen grillannut niin paljon, että on ihme etten näytä oranssilta. Syököhän se Trump vielä enemmän porkkanoita?
Koristele porkkanat horsman kukilla ja nauti alkupalaksi tai kesäherkkujen lisukkeeksi.
Porkkanahorsmien idea on peräisin felix.foodin Instagramista.
P.S. Horsmankukka sopii myös jääpaloihin. Koristele kesäjuomat pakastimen kautta!
12.7.2018 19:48
Ihana kukkakuva. Mulla on pieni pussillinen kuivattuja horsmankukkia kaapissa, taidankin tietää mihin niitä käytän…
14.7.2018 17:39
Hauska idea, kuivata horsmia! Tietysti ja tottakai!