Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kesäporkkanat ja sipulit uunissa

Jätä kommentti

Kesän ensimmäiset kapoiset porkkanat ja sipulit ovat ihania. Niistä tulee herkkua grillissä, mutta säiden ja grillin puuttuessa myös uunissa.

  • 6 kesäporkkanaa
  • 6 kesäsipulia
  • oliiviöljyä
  • sormisuolalla
  • (kourallinen saksanpähkinöitä)

Huuhtaise sipulit, harjaa porkkanat jos pelkkä huuhtaisu ei näytä riittävän. Valuta. Leikkaa porkkanan naatteja pois niin, että porkkanaan jää 2 cm pala naattia. Minä ainakin tykkään ottaa naatista kiinni sormilla ja rouskuttaa porkkanaa.

Leikkaa sipulin versista ohuet latvat pois. Esteetikot voivat mätsätä porkkanat ja sipulit täsmälleen saman mittaisiksi.

Säästä naatit naattipestoa varten ja sipulin varret keittoihin tai minkä hyvänsä herkun koristeluun, paistetun riisin virkistämisen. Sipulin varsiahan tarvitaan kaikkialla.

Kuivaa ja laita uunivuokaan väljästi. Mausta kevyesti oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Muuta ei minusta tarvitse, kesän maut pääsevät oikeuksiinsa sellaisenaan. Paitsi saksanpähkinä sopii hyvin makuihin ja antaa kivaa pähkinäistä suutuntumaa ja makua. Vaihtelun vuoksi joskus voi laittaa pähkinöitä hieman pilkottuna mukaan.

Paahda 220 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, riippuen kasvisten paksuudesta. Kokeile kypsyyttä, tavoittele napakkaa mutta kypsää. Al dente -porkkanat ovat niin parhaita. Sipuli kypsyy taas ihanan makean pehmeäksi.

Tarjoa kaiken kesäisen lihan, kasvisten, kalan tai kanan lisukkeena.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s