Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Parsaa ja Manouri-juustoa

2 kommenttia

Raikasta ja ruokaisaa. Kertakaikkisen koukuttavaa. Paistettua parsaa ja tomaatteja, Manouri-juuston muruja kastikkeessa.

Ostin Manouri-juustoa, koska tykkään siitä grillattuna. Ennen kuin juusto ehti grilliin, osui silmiini Kokit ja Potit -blogin uunissa paahdettujen parsojen ohje. Minulla oli ainekset vähän sinne päin, ja uunikin oli varattuna matalassa lämmössä pääruoaksi muhiville karitsan potkille.

Paistoin parsat pannulla ja tein kastikkeen smetanasta ja turkkilaistyylistä Benecol-jogurtista. Erittäin ihanaa tuli näinkin, taidan ottaa tämän parsaohjeen tälläisenaan juhlaruokien repertuaariin. Ensi kerralla teen tuplamäärän kastiketta, sillä siihen voi dipata kaikkea herkkua, vaikka grillattuja kasviksia.

Parsaa alkupalaksi kahdelle

  • 10-12  luomuparsaa
  • oliiviöljyä
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • ½ pkt manourijuustoa (tai fetaa)
  • ½ dl smetanaa
  • ½ dl Benecol -jugurttia (maustamatonta)
  • 1 tl tuoretta persiljaa
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • tiraus sitruunan mehua

Minä tykkään maustamattoman turkkilaistyylisen Benecol-jugurtin raikkaasta ja kevyestä mausta. Smetana antoi mukavaa täyteläisyyttä kastikkeelle. Tein kastikkeen puoliksi jugurtista ja puoliksi smetanasta.

Murensin puolet Manouri-juustosta kastikkeeseen. Pilkoin tuoretta lehtipersiljaa, rouhin mustapippuria ja maustoin kevyesti sormisuolalla. Puristin vielä muutaman tipan sitruunan mehua makua raikastamaan.

Napsauta parsoista kuivat kannat pois ja huuhtaise vedellä.

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.

Laita paistinpannulle oliiviöljyä kuumenemaan keskilämmölle. Laita pannulle parsat ja kirsikkatomaatit. Ripota kevyesti sormisuolaa päälle.

Paista parsat napakan kypsäksi, alle 10 minuuttia riittää. Tarkkaile kypsymistä, älä päästä ylikypsäksi. Voit myös kypsentää parsat uunissa, keittää kattilassa ja kypsentää höyryssä.

Laita parsat, tomaatit ja kirsikkatomaatit tarjoiluastiaan.

Tämän kevään uusi suosikkiviini parsalle on Meinklangin Grüner Veltliner.

 

Mainokset

2 thoughts on “Parsaa ja Manouri-juustoa

  1. Uunissa paahdettuja parsoja olen kerran kokeillut, tykkäsin. Ja Manouri.juuston kanssa takuulla herkullista:)

    • Paahdetut, paistetut ja höyrytetyt parsat on mun tämän kevään herkkua. Miksei keitetytkin mutta olen vähän kyllästynyt siihen :). Manouri on minusta parempaa kuin feta, mutta ehkä tänne ei saa hyvää fetaa. Olen kyllä kokeillut montaa, mutta en ole löytänyt luottofetaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.