Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vappubileiden parhaat menut

Jätä kommentti

Tahmeita, ah niin tahmeita kanansiipiä korealaisittain.

Parsaa, horsmaa, salaatteja ja kanansiipiä – niistä on parhaat vappubileet tehty. Kokosin ideoita vappuaaton kekkereihin ja vappupäivän tasoittavaan tai nostattavaan menoon. Juomasuositukset löytyvät ruokaohjeiden lopusta.

Aatoksi parsaa, salaattia ja kanansiipiä

Rakenna aaton tarjoilut parsan ja kanansiipien varaan. Parsaruuat voit tehdä jo etukäteen, lisää kastike tarjoiltaessa.  Pinjansiemenillä ja tomaatilla höystetty parsa maistuu kuitenkin parhaimmalta lämpimänä, joten sen voit käyttää uunissa hetken lämmittelemässä ennen tarjoilua.

Tee iso pino kanansiipiä sekä korealaisittain että tamperelaisittain. Siipiä voi kypsentää useamman satsin uunissa kiertoilmalla tai tehdä satsin toisensa jälkeen.

Parsaa ja Manouri-juustoa. Voit korvata Manourin fetalla halutessasi.

Parsaa, avokadoa ja veriappelsiinia. Voit käyttää myös tavallisia appelsiineja.

Parsaa, pinjansiemeniä ja kirsikkatomaatteja.

Kanansiipiä korealaisittain.

Melkein manselaisia kanansiipiä

Korealaista varhaiskaalisalaattia

Oheen voit tamperelaisittain pilkkoa runsaasti porkkanatikkuja ja sellerin varsia.

Vappupäivän piknikille tai tasoitteluun

Vappupäivän aamuun on hyvä varata kunnolliset aamiaisainekset: parsaa, pekonia ja munakokkelia.

Jos vappupäivä alkaa brunssilla, tee parsakokkelin kaveriksi raikasta salaattia varhaiskaalista, paahda oheen crostineja. Jos nakit maistuvat vielä yöpalankin jälkeen maistuvat (ja jos niitä jäi), keitä paketti tai pari nakkeja.

Kevään etenemistä voi juhlistaa myös nuorilla horsman versoilla ruskistetun voin kanssa.

Minä ajattelin keleistä huolimatta grillata possun babyribsejä.

Siltä varalta että vappupäivänä ei tarkene puoltakaan tuntia grillillä, taidankin varata ainekset Jouni Toivasen ribsi-ohjeeseen. Cokista, omenamehua, korianteria. Jos keli näyttää kolealta, laitan hieraisen mausterubin kylkiriviin ennen kuin starttaan vappuaaton viettoon. Toivasen ohjeella ribsit höyrytetään ensin, sitten vain käytetään grillissä höyrytysliemestä keitetyn grillisoosin kanssa.

Jälkkäriksi sesonkiruokaa eli nokkoslettuja. Vieraat voikin rekrytoida keräämään ja riipimään lehdet varsista (hanskat kädessä mielellään), sillä aikaa kun rakennat lettutaikinaa.

Hauskaa ja kuplivaa v/wappua! Jos muuten etsit kivaa kuplajuomaa, tsekkaa nämä kuohuviinit.

Männä vappujen menut

Parsapainotteinen vappu pinxtotyyliin 2018
Salaattivappu 2017
Grillivappu 2016
Lihaisa vappumenu 2014, parsaa ja cavaa unohtamatta
Vappumenu 2013: omatekoisia sipsejä, lohisalaattia, parsaa ja tietysti latva-artisokkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.