Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Lihaisa vappumenu 2014, parsaa ja cavaa unohtamatta

5 kommenttia

t-luupihvi

Grillipihvien kuningas, t-luupihvi ja hyvää Candiallen chiantia.

Vappuna syödään hyvin ja nautitaan hyvistä ruokajuomista. Kokosin vappuvalintoja pähkäileville muutamia vinkkejä, grillikelien yllättäessä suomalaisen juhlijan. Juomasuositukset usein mukana.

Alkuun parsaa tai äyriäisiä

ilmoa-ja-parsaa-ja-cavaa

Parsaa ja viiriäisen uppomunilla

Ilmakuivattua kinkku ja parsaa. Toimii muuten grillissäkin!

Kevyempi keltainen munakastike parsalle. Luomuparsa ja perusparsa kaksintaistelussa. Riesling vs. muscat – toinen on parempaa, mutta kumpi?

Kampasimpukkaa, jättirapuja ja torvisieniä

Lihaa grilliin tirisemään

Grillattu-chuck-roll

Chuck roll ja Brunelloa. Tai Chiantia.

Parasta grillilihaa pitkään aikaan: Black Angus Chuck Roll

Raakamakkaraa grilliin

Vapun väriä! Jauhelihapihvejä grilliin, nämä pysyvät koossa hatarammallakin ritilällä.

Grillin kungingas, t-luu

Jos jälleen sataa vaakasuorassa, mutta grillilihat on hankittu. T-luupihvi ja paistimittari, täydellisen kypsyyden tae!

Lisukkeeksi grillikasviksia

Paahdettua-paprikaa-ja-fetaa

Grillatun lihan täydellinen lisuke, balsamicolla kesytetty punasikuri

Grillattua paprikaa ja fetaa

Aina ihanaa latva-artisokkaa grilliin

Tai sen tuulisemman vapun varalle, friteerattua latva-artisokkaa

Vappubrunchille lohisalaattia ja foccacciaa

Vappupäivän brunssin perusta syntyy ruokaisasta salaatista: lohta, kananmunaa, pähkinöitä, avokadoa tai vaikka hieman parsaa. Juomaksi rapeaa kuohuviiniä.

Kylmäsavulohi, kananmuna ja avokado tuovat ruokaisuutta salaattiin: Porkkana ja erilaiset siemenet ja pähkinät antavat hampaille puuhaa.

Kylmäsavulohi, kananmuna ja avokado tuovat ruokaisuutta salaattiin: Porkkana ja erilaiset siemenet ja pähkinät antavat hampaille puuhaa.

Rapea ja mehevä täytetty foccaccia vie loputkin huikoiset tunteen vapun brunssi/lounas/dinnerillä.

focacciaa-saaressa

Lapsiperheille juhlavaa brunssiruokaa on pohojalaanen kropsu eli pannari. Kropu toimii brunssilla sekä alkuruokana, pääruokana että jälkkärinä. Päälle ensin savulohta, sitten juustoa ja jälkkäriksi mansikkahilloa.  Ruokajuomasuositus rasvaton maito tai cava.

Mansikkahillo on varma valinta kropsulle.

Mansikkahillo on varma valinta kropsulle. Juomasuositus rasvaton maito ja rapea cava.

 

Vuoden 2013 vappumenu sisälsi omatekoisia sipsejä, parsaa ja salaattia.

 

5 thoughts on “Lihaisa vappumenu 2014, parsaa ja cavaa unohtamatta

  1. Kyllä olisi kelpo vaihtoehdot! 🙂

    • Olisi niin kiva päästä grillailemaan kun jo vähän pääsi käyntiin – katsotaan kuinka perinteiset wappusäät on liikkeellä!

      • Nii-in. Minulla grillikauden avaus venyy vielä, vappuaatto menee paisti-illallisella. Siinäänsä ”onni” jos sääkään suosi niin ei tarvitse kaihota ulos. 😛

      • Näillä kelilupauksilla paisti-illalline vaikuttaa varsin lupaavalta ja lämpimältä vappupuuhalta. Hauskaa kevään juhlaa!

      • Hauskaa vappua teillekin! 🙂