Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Sumakkinen kevätkananpoika

1 kommentti

sumakki-kana

Sumakki on Lähi-idän mauste, joka antaa mielenkiintoisen syvän, mutta kevyen maun. Hieman sitruksisen ja vähän aromaattisen. Kokeile! Löysin oman sumakkipussini ihan Prisman maustehyllyä kolutessa.

Tutustuessani sumakkiin en tohtinut lähteä ihan yksin leikkimään sen ja kevänkananpojan kanssa vaan otin mukaan turvallisia vanhoja kavereita: rosmariiniä ja timjamia.

Kevätkanaa, sumakkia ja yrttejä

  • 2 kevätkananpoikaa
  • oliiviöljyä
  • pari oksaa tuoretta rosmariiniä
  • muutama oksa tuoretta timjamia (riippuen timjamilajista)
  • 2 tl sumakkia
  • sormisuolaa
  • limen mehua

Poista kuminauha, jos kanapoika on sidottu sievään nippuun sillä. Sivele hieman oliiviöljyä kevätkanojen pintaan. Ripottele kanojen päälle kauttaaltaan sumakkia, yrttejä ja sormisuolaa. Purista limen mehua päälle ja jätä maustumaan hetkeksi.

sumakki-marinadi

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita kanat uunivuokaan ja nosta uuniin. Kokonaisena paistettava kevätkananpoikien kypsyminen vie uunissa hieman pidempään kuin halkaistun kananpojan, 35 – 40 minuuttia. Kokeile puutikulla puolen tunnin jälkeen kypsyyttä. Jos kanan paksusta kohdasta rinnasta tai koivesta tulee kirkasta nestettä, on lintu valmis.

Nauti couscousin tai maustetun riisin kanssa. Kevyt pinot noir maistuu kevätkanan kera, esimerkiksi Santenay.

Jos et löydä tähän hätään sumakkia, tulee kevätkananpojasta hyvää myös yrteillä maustettuna, tai neljällä pippurilla terästettynä.

 

1 thoughts on “Sumakkinen kevätkananpoika

  1. Sumakista olen kuullut, mutten vielä kokeillut. Täytyykin olla tarkkana kaupassa, jos vaikka löytäisin sitä minäkin. Tuo sitruksinen maku sopii myös joulun odotusruoaksi.