Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkullinen rukiinen siemennäkkäri

Jätä kommentti

nakkari

Sain työkaverilta loistavan siemennäkkärin ohjeen. Olimme yhdessä syöneet innolla työmaaruokalassa Fazerin siemennäkkileipää, varmasti yli leipäannokseen kuuluvat määrät. Lunttasinkin kahvilan puolella myytävistä näkkäripaketeistä, että näkkärissä käytettiin ruisjauhoja. Näkkäristä saa helposti gluteenitonta käyttämällä maissi- tai tattarijauhoja tai voit kokeilla myös spelttiä.

Tämä on niin hyvää, että kannattaa ehkä kerralla tehdä tupla-annos.

Rukiinen siemennäkkileipä

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0,5 dl öljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.

Laita pellille leivinpaperia. Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ohjeen mukaan näkkäri kaulitaan toisen leivinpaperin avulla, mutta minä epäilin että saisin aikaan vain ison sotkun. Levittelin taikinan leveällä lastalla, se kävi varsin näppärästi.

Paista näkkileipää 150-asteisessa uunin keskitasossa 50-60 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet. Varo kuitenkin polttamasta.

Paistoin eilen tupla-annoksen, jolloin laitoin kaksi peltiä uuniin, kiertoilma-asetuksen päälle ja uunin 130 asteeseen.

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä. Murra palat pitkulaisiksi näkkäreiksi ja pakkaa paperipussiin tai läpinäkyviin sellofaaneihin lahjoiksi.

nakkari1

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s