Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tomahawk pannulla pehmeällä valkosipulilla

Jätä kommentti

Olen mieltänyt tomahawk-pihvin grillin kuninkaaksi, mutta tein pannulla ehkä mehevintä ja maukkainta pihviä ikuna! Paistoin ensin pannulla pihville ruskeat pinnat ja viimeistelin kypsyyden uunissa. Uunissa pehmeän kypsäksi paahdettu valkosipuli maustoi tomahawk-pihvin superherkulliseksi. Tämä taatusti lohduttaa kun grillikelit pysyvät viileinä.

  • 1 tomahawk, n. 1 kg
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 2 rkl voita
  • 4 oksaa tuoretta timjamia (varastin kasvimaalle menevästä taimesta, raaskin käyttää 2 oksaa)

Ota pihvi huoneenlämpöön. Mausta pihvi sormisuolalla ja rouhi mustapippuria reippaasti.

Aloita valkosipulista. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista hattu pois, niin että jokaisen valkosipulin kärki leikkaantuu pois. Lorauta oliiviöljyä ja kiedo folion sisään. Kypsennä valkosipuli 180 asteessa makean pehmeäksi, 30-40 min.

Anna valkosipulin jäähtyä.

Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen.

Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja nosta lämpö kuumaksi. Kun öljy alkaa savuta, laita pihvi pannulle. Paista kuumalla 1 minuutti. Laske lämpöä keskilämmölle ja paista 5 minuuttia. Käännä ja paista 3 minuuttia.

Nosta pihvi uunivuokaan (tai käytä samaista paistinpannua) ja laita uunimittari pihvin keskikohtaan.

Asetin mittarin 54 hälyttämään asteeseen. T-luupihvin reseptissä ohjeistan, että medium syntyy 56 asteessa, mutta nyt olen päätynyt siihen että uunini paistaa alakanttiin. Sain 54 asteen sisälämmöllä melkoisen paljon punaisempaa kuin mediumia, just mun makuun! Vetäytyessään pihvin lämpö nousee noin 15 astetta.

Laita pannulle voi ja anna sen sulaa. Lisää timjamin oksat. Purista valkosipulin kynnet kuoristaan pannulle ja anna niiden imeä voista maut ja voin maustua valkosipulilla ja timjamilla.

Nosta pihvi paistinpannuun, ja kierittele se voissa ja valkosipulissa. Nosta pihvi folion päälle ja kaada loput voi, valkosipuli ja timjami pihvin päälle. Ei kannata säästellä, kaavi kaikki herkullisuus mukaan.

Kääri pihvi folioon ja pyyhkeeseen. Jätä pihvi vetäytymään 15 minuutiksi.

Nautin pihvin laatikkoni viimeisen Candialle Chianti Classico 2010 kanssa, koska oli juhlan paikka, ison projektin valmistuttua.

Jos grillikelit kuitenkin vetävät puoleensa, voit grillata lihakirveen ja lisätä siihen uunissa tai grillissä muhineen valkosipuli-timjamin. Seuraavaksi aionkin testailla kuinka valkosipuli tekeytyy foliossa ja grillissä.

Ohje on peräisin The Spruce -sivuilta.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.