Keitän aina uusia perunoita reilusti. Niistä saa näppärästi salaattia, espanjalaista munakasta, tai pyttipannua. Siksi innostuinkin kun näin Sillä sipuleiden ohjeen lytätyistä perunoista. Uudet perunat painellaan kevyesti lyttyyn ja paistetaan oliiviöljyssä. Oi kuin simppeliä ja hyvää!
- keitettyjä uusia perunoita (mielekkään siiklejä)
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- tuoretta persiljaa ja sipulin varsia pilkottuna tarjoiluun
Paina kämmenellä jokainen peruna littaan leikkuulaudalla. Tässä voit säädellä kuinka paljon oliiviöljyä imeytyy pottuihin. Jos rikot tyystin perunoiden rakenteen, saat uitettua öljyä enemmän potaatteihin. Rasvapoliisina painelin siiklejä vain kevyesti lyttyyn. Perunat maistuivat minusta juuri sopivasti öljyisiltä.
Kaada loraus oliiviöljyä, nosta lämpö ja nostele perunat kuumaan öljyyn. Paista kummallekin puolelle kiva ruskea pinta ja mausta sormisuolalla.
14.7.2017 23:43
Kiva kun tykkäsit sinäkin. Välillä ihan supersimppeli on tosi hyvää!
14.7.2017 23:58
Kiitos ohjeesta! Tälläisenä italiaisen ruokakulttuurin kasvattina tykkään kun raaka-aine nostetaan kunniaan :).