Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Yrttikassleria grillissä ja kermaista kantarellikastiketta

Jätä kommentti

Kermainen kantarellikastike jalostaa grillipihvin. Mausta kasslerpihvit grilliin vaihteeksi kesän yrteillä. Uusien perunoiden kanssa näistä syntyy suomalaista kesäruokaa parhaimmillaan.

  • 500 g porsaan kasleria
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen tuoreita yrttejä: rosmariinia, oreganoa, timjamia, rakuunaa ja persiljaa
  • 2 valkosipulin kynttä

Todella kermainen kantarellikastike

  • 6 dl kantarelleja (2-6 dl riippuen saaliista)
  • 1 rkl oliiviöljyä tai voita
  • 2 kesäsipulia, osa varsista
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2-3 rkl persiljaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa

Leikkaa kassler kahdeksi tasapaksuksi pihviksi. Tein sen virheen Sokoksen lihatiskillä, että en painottanut myyjälle aikovani grillata pihvit ja tarvitsen tasapaksun palan. Pala oli leikattiin tiskillä vinoksi, eikä sitä enää taputtelemallakaan niin tasaiseksi saanut. Onneksi se ei haittaa niin paljoa possun kanssa kuin naudan pihvissä.

Mausta pihvit suolalla, mustapippurilla, pilkotulla valkosipulilla ja pilkotuilla tuoreilla yrteillä. Jätä huoneenlämpöön maustumaan vähintään tunniksi.

Tee kantarellikastike seuraavaksi.

Pilko kesäsipulit kahteen osaan jakaen, valkoisiin ja vihreisiin.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja laita valkoiset palat paistumaan. Paista keskilämmöllä muutama minuutti ja lisää pilkottu valkosipuli ja osa vihreistä sipulinvarsista. Mausta suolalla, mustapippurilla ja reippaalla määrällä tuoretta persiljaa. Paista sipuleja viitisen minuuttia yhteensä.

Lisää pilkotut kantarellit. Anna siennesteen kiehua pois.

Lisää valkoviini ja kiehauta alkoholi pois.

Lisää kerma. Anna muhia kunnes kerma on paksuuntunut sopivasti.

Maista ja mausta tarpeen tullen lisää. Jos kermainen kastike kaipaa happoa, lorauta lisää valkoviiniä tai sitruunanmehua.

Ennen tarjoilua ripottele tuoretta persiljaa ja pilkottuja sipulinvarsia pinnalle.

Grillaa pihvit kuumalla hiilloksella ja grillaa 5 min puoleltaan. Possut oikein sihisivät hiilillä, en malttanut pitää kerralla koko viittä minuuttia, käänsin kolmen minuutin jälkeen. Grillasin toiset puolet myös kolme minuuttia ja käänsi jälleen kylkeä. Yhteensä grillasin viisi minuuttia puoleltaan, sitten nostin pystyasentoon ja annoin vielä rusketusta pihvin kyljille. Siirsin pihvit vetäytymään aivan grillin laidalle kauemmaksi hiilloksesta 10 minuutiksi ja grillailin kasviksia oheen.

Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden, grillattujen lehtikaalien ja broccoliinien kera.

Jos kaipaat savupaprikan ja chipotlen makua kassleriin, tsekkaa tämä ohje.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s