Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Salaatti veriappelsiinista ja palsternakasta

Jätä kommentti

Sitruksia ja juureksia yhdistäviä salaatteja on maailmassa monia, kuten tämä useamman juureksen salaatti viime talvelta. Veriappelsiinien sesonki on niin lyhyt ja kiihkeä, että onkin loistavaa kun aina löytyy jokin uusi tapa kuljettaa herkkua suuhun.

Hesarissa vanhassa ohjeessa oli yhdistetty salaattiin gryerereä ja saksanpähkinöitä. Ihana yhdistelmä!

Salaatin valmistus menee Hesarin ohjeessa eri reittejä. Siinä palsternakat haudutetaan veriappelsiinin mehussa ja melkoisen runsaassa hunajassa. Minulla oli jo valmiiksi paahdettuja palsternakkoja, sillä on vaan hyvä tehdä aina kerralla paljon uunijuureksia. Niistä saa sitten arkena nopeat lisukkeet tai salaatin. Helpommin sen puoli kiloa kasviksia päivässä.

Koska en hauduttanut palsternakkoja mehussa, tein veriappelsiinista pienen kastikkeen samoilla mauilla. Ihanan raikas salaatti!

Salaatti kahdelle

  • vuonankaalia
  • 2 oliiviöljyssä uunissa paahdettua palsternakkaa
  • 2 veriappelsiinia
  • 1 dl saksanpähkinöistä
  • 100 g gruyerejuustoa (käytin vähemmän)

Kastike

  • veriappelsiinin kuorista mehu
  • pieni loraus oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • sormisuolaa

Kuori veriappelsiinit rouheasti veitsellä. Kuoriin saa jäädä hedelmälihaa, sillä siitä puristetaan kastike. Leikkaa kuoritut appelsiinit renkaiksi.

Huuhtele ja kuivaa vuonankaali.

Lämmitä palsternakkoja hetki pannulla tai mikrossa.

Laita kastikekulhoon hunaja. Jos se on kiinteää, lämmitä sitä hetki mikrossa. Lisää joukkoon oliiviöljy ja hunaja.

Purista sormin veriappelsiinin kuorista mehut.

Mausta kastike sormisuolalla. Maista ja säädä makua tarpeen mukaan.

Laita lautaselle salaatti, palsternakat ja veriappelsiinin palat. Ripottele joukkoon saksanpähkinät. Leikkaa juusto paloiksi ja lisää salaattiin.

Mausta kastikkeella ja nauti.

Hesarin ohje on vuodelta 2013. Olin niin varma että salaattiin käytetään veriappelsiineja, että luinkin ohjeen niin. Mutta kyllä siinä on tavan appelsiineja. Jäin ihmettelemään etteikö silloin vielä ollut veriappelsiineja Suomessa, onko tämä boomi niin uusi ilmiö? Viisi vuotta voi olla pitkä aika nykyisessä ruokamaailmassa.

Muita juureslähtöisiä salaatteja:

Lämmin ja juhlava salaatti punajuurilla

Kalasalaatti uunijuureksilla


Muita veriappelsiini -herkkuja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s