Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Helmikanan rintaa grillissä

Jätä kommentti

Grillissä helmikanasta tulee mehevää sisältä ja rapeaa pinnalta, kun maltat kypsentää miedolla hiilloksella tai osan aikaa epäsuoralla lämmöllä. Helmikanan nahka on selvästi rasvaisempaa broileriin verrattuna, siksi se sopii mainiosti grilliin. Maku on upeasti hennon ja lempeän riistainen.

Grillatut helmikanan rintapalat

  • 2 helmikanan rintaa siipipalalla (siipi mukana)
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • muutama tuoretta sitruunatimjamia tai timjamia pilkottuna
  • oksa tuoretta rosmariinia pilkottuna
  • puoli kourallista tuoretta lehtipersiljaa pilkottuna

Pilko yrtit. Mausta helmikanan rintapalat oliiviöljyllä, sormisuolalla ja yrteillä.

Rakenna pitkäkestoinen lempeä hiillos. Minä annoin hiilloksen kuumimman kohdan mennä ohi kun grillasin matsutakeja ja söin herkut alkupalaksi.

Jos hiilloksesi on aluksi kovin kuuma, ota ensin väri pintaan. ja sitten siirrä vähän sivulle. Kääntele aluksi ahkeraan. Ohuet rintapalat kypsyvät grillissä 20-25 minuutissa.

Minä grillasin suoraan lempeiden hiilien päällä 25 minuuttia. Loppuvaiheessa nostin palat pystyyn, jotta hitaammin kypsyvä siipipala tekeytyisi valmiiksi. Kokeile

Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa.

Avasin laatulintujen kunniaksi viinikellarista Domaine Chapelle & filsin luomuna tuotetun Bourgogne Pinot Noirin vuodelta 2013.

Lisää helmikanaohjeita:

Kokonainen halkaistu helmikana grillissä

Helmikanan rintaa pannulla paistettuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.