Grillissä helmikanasta tulee mehevää sisältä ja rapeaa pinnalta, kun maltat kypsentää miedolla hiilloksella tai osan aikaa epäsuoralla lämmöllä. Helmikanan nahka on selvästi rasvaisempaa broileriin verrattuna, siksi se sopii mainiosti grilliin. Maku on upeasti hennon ja lempeän riistainen.
Grillatut helmikanan rintapalat
- 2 helmikanan rintaa siipipalalla (siipi mukana)
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- muutama tuoretta sitruunatimjamia tai timjamia pilkottuna
- oksa tuoretta rosmariinia pilkottuna
- puoli kourallista tuoretta lehtipersiljaa pilkottuna
Pilko yrtit. Mausta helmikanan rintapalat oliiviöljyllä, sormisuolalla ja yrteillä.
Rakenna pitkäkestoinen lempeä hiillos. Minä annoin hiilloksen kuumimman kohdan mennä ohi kun grillasin matsutakeja ja söin herkut alkupalaksi.
Jos hiilloksesi on aluksi kovin kuuma, ota ensin väri pintaan. ja sitten siirrä vähän sivulle. Kääntele aluksi ahkeraan. Ohuet rintapalat kypsyvät grillissä 20-25 minuutissa.
Minä grillasin suoraan lempeiden hiilien päällä 25 minuuttia. Loppuvaiheessa nostin palat pystyyn, jotta hitaammin kypsyvä siipipala tekeytyisi valmiiksi. Kokeile
Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa.
Avasin laatulintujen kunniaksi viinikellarista Domaine Chapelle & filsin luomuna tuotetun Bourgogne Pinot Noirin vuodelta 2013.
Lisää helmikanaohjeita:
Kokonainen halkaistu helmikana grillissä