Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Äidin unelmamenu

2 kommenttia

vuohenputki-kuha

Vuodessa on kaksi päivää, jolloin en kaipaa ravintoloihin. Vappupäivä ja äitienpäivä. Jotenkin tunnen, että en kuulu kohderyhmään. Omalla perheen kanssa yhdessä tehty äitienpäivän päivällinen on aina erityisen mukavaa ja usein herkullistakin. Usein äitienpäivää vietetään jo lauantaina, jolloin myös viinejä voi nauttia sopivasti.

Tänä(kin) vuonna maistuisi alkupalaksi parsa, vaikka pekoniin käärittynä. Tai ihanan kuohkealla valkoviinikastikkeella. Tai niin monella muulla tavalla. Paras vuodenaika on parsavuodenaika.

kuha-parsa

Pääruoaksi nauttisin mieluusti kuhaa parsalla, jos vain saisin tuoretta kuhaa. Tai ahventa, se toimisi myös samalla ohjeella. Mainiosti maistuisi myös kuha vuohenputken ja kananmunan kanssa.

Tuoreen kalan sijaan metsästämme usein myös herkullista riistaa kauppahallista. Yrttinen peuran file grillissä tai pannulla, oijoijoi! Jos peuran metsästäminen muiden kauppojen pakastealtaistakaan ei onnistu, maistuu tälle äidille kyllä hyvä rotukarja. Black Anguksen Chuck Roll on suosikkini, vuodesta toiseen.

peuranulkofile

Jos saatavilla on laadukasta grillattavaa possua, Mallaspossua tai Iberico-porsaan niskapihviä, kyllä kiitos sanoo äiti!

En ole kovin suuri kakkufani, enkä kaipaa äitienpäivänä täytekakkua. Nykyisen opiskelijan lapsuusvuosina tietysti tehtiin kakkua muksun toiveesta, mutta sittemmin kukaan ei ole kaivannut sitä kaivannut. Kun vaihtoehtona jälläriksi on juustoja hyvien viinien kanssa, muurinpohjalettuja, kropsua….

Nokkoslettu voisi olla kiva ylläri. Tai jotain hauskaa herkkua tontin nurkalla tomerasti ylös puskevasta raparperistä.

nokkosletut

2 thoughts on “Äidin unelmamenu

  1. Pakko todeta, että parsa ja siihen vielä päälle raparperi, niin kyllä nyt on aika ihana vuodenaika. Ehkä pitkä odottaminen vielä lisää tämän kauden viehätystä. Pitkään aikaan ei ole tullut oikein mitään tuoretta ja vihreää.

  2. OIet asian ytimessä, ihana vuodenaika! Jos otetaan mukaan vielä vuohenputki, nokkonen ja kaikki muu villi mitä esiin pukkaa, niin ihan tässä hullaantuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.