Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Unelmien grillijuhannuksen 2021 parhaat menut

Jätä kommentti


Koronakevään jälkeen meitä hellitään helteillä ja parhailla kesän mauilla. Kokosin jälleen juhannusmenut kolmelle päivälle helpottamaan suunnittelua. Poimi parhaat päältä ja jos näistä et löydä mieleisiä yhdistelmiä, kurkkaa 2013-2020 juhannusmenuihin. Viinisuositukset löytyvät alku- ja pääruokien resepteistä.

Juhannusaaton menu

Tarjoa vieraille hellettä helpottamaan tervetuliaisslushie, joka kootaan hunajahunajameloonista, jäähileesta ja portviinistä.

Jos portviiniä ei satu olemaan holillla, kokoa drinkki vesimeloonista, jäähileestä ja roseviinistä. Drinksu on herkullisen virkistävää holittomanakin.

Juhannusaatto päivällinen polkaistaan käyntiin mansikka-burratasalaatilla. Voit maustaa sen perinteisesti basilikalla tai vinkeämpään makuun lipstikalla.

Alkuun klassikko basilikalla tai vinkeällä variaatiolla lipstikalla. Shampanja ei ole huono ruokajuoma kummankaan salaatin kanssa.

Pääruuaksi rapean meheviä possun ribsejä ja satokauden herkkuja: uusia perunoita, kotimaisia herneitä ja varhaiskaalia. Jos siiklit eivät ole vielä ehtineet kauppaasi, käy hölskypotuiksi muut lajikkeet.

Vegaanivieraille seitanpihvejä. Seitanpihvit ovat siitä käteviä, että voit paistaa ne valmiiksi kypsäksi uunissa edellisenä päivänä ja vaan ottaa hiilloksen herkulliset maut pihveihin ennen tarjoilua.

Lisukkeeksi maistuu raikas varhaiskaalisalaatti.

Juhannuspäivä

Juhannuspäivänä nautitaan keleistä kerrankin. Helteellä ei maistu raskas ruoka, joten tarjoa lounaaksi raikasta salaattia vesimeloonista ja fetasta mintulla höystettynä.

Juhannuspäivän päivällinen käynnistyy mansikoilla ja villiyrtillä, pihasauniolla. Jos pihasaunio ei kasva hoodeillasi, kokeile toista hauskan erilaista mansikkasalaattia korianterilla, mintulla ja chilillä maustettuna.

Grillissä kypsyy puolessa tunnissa pienet ja ihanan pippuriset kevätkananpojat. Yhdestä kevätkanasta riittää kolmelle hengelle, jos tarjoilet runsaasti lisukkeita. Keitetyt uudet perunat sopivat oheen tai keitetty jasminriisi.

Varaa kevätkanan kaveriksi raikasta salaattia, grillattuja kasviksia kuten nyt parhaassa sesongissa olevia varhaiskaalia, kesäporkkanoita ja sipuleita.

Jälkkäriksi maistuu mansikkajuhannuksen kunniaksi muurinpohjaletut. Niitä voi paistaa rauhassa kesäyössä myöhemminkin, yötä myöten.

Juhannussunnuntai

Saattele vieraat matkaan juhannussunnuntaina perinteisellä kesäpäivän lounaalla. Tarjoa lounaaksi uusia perunoita ja silliä ja kylmäsavulohta. Kokoa edellisilloilta yli jääneistä grillikasviksista ja varhaiskaalista salaatti oheen.

Unelmien juhannusmenut 2020-2013

Unelmien juhannusmenu 2020

Unelmien juhannusmenu 2019 

Nyt rillataan – 2018 juhannusmenu

Unelmien juhannusmenu 2017

Unelmien juhannusmenu 2016

Unelmien juhannusmenu 2015 (myös sään kuin sään kestävä)

Unelmien juhannusmenu 2014

Unelmien juhannusmenu 2013

Lisää grilliherkkuja löydät Grillaus -tägin takaa.

Nokkoset, niin ihanaa grillatun lohen kanssa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.