Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pääsiäisen 2022 ihanat menut

Jätä kommentti

IMG_20220406_210043

Pääsiäisenä herkutellaan! Kokosin jälleen vinkkejä menujen koostamiseen viinisuosituksineen. Yhtenä päivänä karitsaa, toisena vegaaniherkkuja, kolmantena pääsiäistipuja. Lopuksi tekee ehkä mieli syödä kokeellisemmin? Tai laskeutua arkeen helpolla.

Pitkäperjantai

karitsanpotkaa

polenta

varhaiskaali-uunissa

toscanalainen-parsa-pysty

Alkuun vihreää parsaa kirsikkatomaattien ja pinjansiementen kanssa uunissa paahdettuna.

Pääruuaksi punaviinissä pitkään uunissa haudutettua karitsanpotkaa.

Jos haluat tehdä lisukkeita uunissa, voit nostaa karitsapadan liedelle pienelle lämmölle pysymään kuumana, kansi päällä.

Keitä oheen perunamuussia tai tee kullankeltaista polentaa. Lisukkeena maistuu raikas salaatti ja uunissa paahdettu varhaiskaali sekä palsternakkaa. Perunamuussia ja palsternakkaa kannattaa tehdä reilusti, sillä voit tehdä seuraavina päivinä italialaistyyppisiä perunakakkusia tai juurespohjaista salaattia.

Lankalauantai

veriappelsiini-mozza-vaalea

kana-pekoni-kantarelli-viini

Alkuun veriappelsiinisalaattia. Viiniksi sopii kevään löytö, loistava Corvers Kauter R3 Riesling Reserve 2021.

Pääruuaksi luomukanankoipia joko kantarelleilla tai herkkutateilla. Nyt oikea hetki tyhjentää pakastinta tai kuivattujen sienten kaappia. Valkoviinin ystäville Corvers Kauter maistuu myös broilerin kanssa, punaviininä suosittelen loistavaa suomalaisen viinintekijän Vicarage Lane Canterbury Pinot Noir 2019 Uudesta-Seelannista.

Oheen lempeitä uunissa paahdettuja broccoliinejä ja raikasta salaattia varhaiskaalista.

Pääsiäissunnuntai vegaanisti valkoisella ja vihreällä parsalla

valkoinen-parsa-saksanpahkina

vegaaniset-kampasimpukat

Vegaanivieraille tarjoan alkupalaksi pannulla paahdettua valkoista parsaa ja saksanpähkinöitä. Lasiin kaadan ihanaa Corvers Kauter R3 Riesling Reserveä. Samalla viinillä voi jatkaa myös parsarisoton ja vegaanisten kampasimpukoiden kanssa. Ohjeen lopusta löytyy myös muita viinisuosituksia.

Voit käyttää myös risoton päälle paloina pakastettuja tatinjalkoja tai tatinlakkiviipaleita, jos olet ollut kaukaa viisas. Kuningasosterit ovat kyllä ihanan herkullisia.

Kohti arkea maanantaina tai hieman erilaista pääsiäisruokaa mustekalasta

kalmari-herneet-parma

muussikakku

Arkiviikko koittaa, joten maanantaina maistuu juuressalaatti ja perunakakkuset jotka voit tehdä ihaniksi italialaisiksi herkkupaloiksi maustamalla. Meillä syödään usein pyhien kokoontumisajoja eli kaikki jämät. Tai sitten säästän arkiviikolle nopeasti lämmitettäväksi. Toisaalta, jos pyhinä on syöty perinteisiä karitsa- ja tipuruokia, maistuu jo hieman erilainen herkku, nopea paistettu mustekala. Keitä oheen keitettyjä jasminriisiä.

Jos sunnuntaina on vielä vieraita kestittävänä, on kätevää käyttää pakastimesta voi- tai lehtitaikinalevyjä. Parsasta tai broccoliinistä syntyy myös maukas vähän ruokaisempi piiras tarjottava kahvipöydässä pyörähtäville pääsiäisvieraille. Maistuu myös alkupalana.

2014-2021 pääsiäismenut

2021 pääsiäisenä parsaa, vielä lisää parsaa, vähän veriappelsiinia, karitsaa ja muita pääsiäisherkkuja

2020 pääsiäisenä sekä karitsaa että vegaaniruokia

Pääsiäisen 2019 menut

Pääsiäisen 2018 tipumenut ja karitsamenut

Pääsiäisen 2017 karitsamenut, tipumenut ja pupumenut

Monta, monta maukasta menua 2016

Kolme menua pääsiäiselle 2015

Pääsiäismenu 2014

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.